Comunicare interna

Statut
Istoric
Contact
Cluburi de atletism
Regulament competitii 2018-2019
Top 10 2018


Rezultate interne
Clasamente
Arhiva

Recorduri Nationale 22.08.2018
Lot National Seniori
LotBursieri Olimpici
Lot Olimpic Tineret
Lot National J1
Lot National J2
Lot National J3
B.O.P.J. 2019
Lot National Non Stadia
Lot Tineret
Lot Olimpic 2019
Calendar competitional 2019
Regulament 2019
Regulament Campionat National Regional C2 si C3 (AER LIBER)
Ultra-atletism
Plan de pregatire 2019
Cerinte pentru organizare competitii
Istoria Atletismului
Principii, valori, misiune
Publicatii
Baza de date
Editorial
Comunicate de presa
Stiri
Articole
Parteneri
Elemente corporate
Anti-Doping
Competitii Internationale
Foto Competitii
Foto Sportivi
 Inscriere 
 Link-uri 
 Rezultate 
 Parteneri 
 Competitii 
 viitoare 

Florin Florea: “Am văzut la Glasgow un spirit de echipă pe care nu l-am avut până acum!”

România a încheiat prezența la a 35-a ediție a Campionatelor Europene de atletism în sală de la Glasgow cu patru sportive prezente în finale și cu Alina Rotaru (CSM București) obținând cel mai bun rezultat – locul 5 la lungime feminin.
La nici 24 de ore de la încheierea competiției din Emirates Arena, președintele Federației Române de Atletism, Florin Florea, a tras concluziile participării românești la Europene.

România a avut patru sportive în finale la Europenele de la Glasgow. Care sunt concluziile care trebuie trase după această competiție?
În primul rând doresc să mulțumesc tuturor participanților, sportivi, antrenori, staff, pentru efortul depus la Europene. Am văzut la Glasgow un spirit de echipă care nu l-am avut până acum, ceea ce pentru mine este un semn foarte bun. Dacă vrem să fim în elită, pe lângă toate elementele necesare pregătirii, e nevoie și de un spirit de echipă, de o apropiere mai mare între cei care-și aduc contribuția la performanțele sportivilor. Eu spun că am avut rezultate bune. Regret că nu au putut să participe și Andreea Panțuroiu, Gabriel Bitan, ceea ce ar fi însemnat încă două prezențe în finale pentru România. Felicitări tuturor! Cred că suntem pe un drum bun.

Totuși, se putea să avem mai mulți sportivi în finale?
Cred că se putea califica în finală și Andrei Gag. El trebuie să își mai calibreze anumite lucruri pentru că este un sportiv de mare valoare. Andrei știe ce are de făcut, antrenorul lui știe ce are de făcut, echipa lui de la club știe ce are de făcut. Totuși, repet, sunt mulțumit cu aceste rezultate.

În clasamentul final am remarcat faptul că 25 din cele 50 de țări participante au cucerit cel puțin o medalie în Emirates Arena. Ce înseamnă acest lucru pentru atletism?
Înseamnă că nu mai există un grup de câteva țări care-și împart medaliile la toate competițiile importante. Fiecare își caută locul în probele unde ar putea să cucerească o medalie. Și noi facem același lucru și aici vreau să felicit CSM București și pe Zsolt Gyongyossy pentru că a direcționat-o pe Bianca Răzor spre proba de 800 m. E un mod de a specula o nișă și o șansă mai mare de intra în top, pentru că la 400 m era foarte, foarte greu. La 800 m cred că drumul este mai ușor. Asta înseamnă să analizezi și să găsești cea mai bună direcție pentru sportivii tăi. Iar Bianca a făcut P.B. la Glasgow, la doar a treia cursă la nivel international la 800 m. În afară de Bianca, vom pune accent pe probele unde putem intra mai ușor în elită. Avem sportivi precum Alina Rotaru, Alin Firfirică, Alexandru Novac sau Andreea Panțuroiu care pot ajunge în elită. Ștafetele pot de asemenea să ajungă în finale și eu cred că avem viitor și aici.

România a avut patru sportivi calificați la Europene în probele de viteză, de 60 m. E o nouă tendință în atletismul românesc?
Avem o generație foarte bună de sprinteri. Și când spun asta, pe lângă cei pe care i-ați văzut la Glasgow, acasă mai sunt câțiva juniori 1 și junior 2 foarte buni. La finala de Campionat Național de juniori 1, cred că pentru prima data în istorie toți cei opt finaliști au alergat sub șapte secunde. E o tendință nouă și avem sportivi valoroși în această probă.

Ce notă ați da României pentru prestația de la Europenele de sală de la Glasgow?
Toată echipa prezentă la Glasgow merită nota 9.

Ce urmează în acest an pentru Federația Română de Atletism?
În acest an mai avem trei competiții foarte importante la care îmi doresc să ne prezentăm bine: Campionatele Europene de juniori, Campionatul European pe echipe – Liga a I-a, și Campionatele Mondiale de seniori de la Doha. Fiecare dintre cele trei va fi tratată cu maximă responsabilitate, însă nu ascund faptul că țintim să promovăm, în 2021, în Superliga Europei pe echipe. Avem potențial mare în acest sens, mai ales că e foarte posibil să organizăm la Cluj calificările de peste doi ani.


FRA pe Facebook

Federatia Romana de Atletism

Promote Your Page Too

Stiri

Alexandru Grigore, barem pentru Europenele de tineret la suliță
18 Mai 2019

7 medalii pentru România la Balcaniada de Alergare Montană
18 Mai 2019

Cupa Europei de marș la start
18 Mai 2019

Start al Balcaniandei de Alergare Montană
17 Mai 2019

Câștigătorii „Memorialului Octavian și Viorica Enescu”, ediția a 12-a
15 Mai 2019

Florentina Iușco, 6,75 m la lungime și barem de Mondiale
14 Mai 2019

Aruncătorii își dau întâlnire la Arad
14 Mai 2019

Start al Cupei Europei la marș
13 Mai 2019

România a ocupat locul 2 la meciul internațional de juniori de la Pitești
11 Mai 2019

Piteştiul îşi întăreşte poziţia de organizator puternic de competiţii de atletism
11 Mai 2019

   citeste mai mult 
 
Comunicate de presa

Comunicat de presa - Anti-doping (13.05.2016)

Comunicat Coordonator Lot Olimpic (04.02.2016)

 
Recomanda aceasta pagina
Numele dumneavoastra
Email dumneavoastra:
Numele destinatarului
Email-ul Destinatarului:
 
Tipareste pagina.
ABAF European Athletics IAAF ANST Comitetul Olimpic Roman MECTS

© 2008 FEDERATIA ROMANA DE ATLETISM