Comunicare interna

Istoric
Statut
Contact
Cluburi de atletism
Proiect Calendar Competitional 2019
Plan de pregatire 2019
Calendar competitional 2018
Formulare/Norme Generale/Taxe 2018
Regulament 2018
Caracteristici probe garduri 2018
Top 10 2018
Top 10 2017
Top 10 2016
Rezultate interne
Clasamente
Arhiva

Recorduri Nationale 22.08.2018
Lot National Seniori
Lot National Tineret
LotBursieri Olimpici
Lot Olimpic de Atletism
Lot Olimpic Tineret
Lot National J1
Lot National J2
Lot National J3
B.O.P.J. 2019
Comisia de femei
Sport pentru viata
100 de ani de excelenta

Cerinte pentru organizare competitii

Istoria Atletismului
Principii, valori, misiune
Publicatii
Baza de date
Editorial
Comunicate de presa
Stiri
Articole
Parteneri
Elemente corporate
Anti-Doping
Competitii Internationale
Foto Competitii
Foto Sportivi
 Inscriere 
 Link-uri 
 Rezultate 
 Parteneri 
 Competitii 
 viitoare 

Atletismul european priveşte în viitor

România este reprezentată la Convenţia European Athletics, desfăşurată între 25 şi 27 octombrie, la Lausanne, Elveţia, prin conducerea Federaţiei Române de Atletism. Anul acesta delegaţia României va propune organizarea primului campionat european de atletism de pistă din ţara noastră.

Convenţia European Athletics este un eveniment gândit ca o serie de conferinţe, întâlniri şi grupuri de lucru, special create pentru a sprijini dezvoltarea şi activitatea federațiilor membre European Athletics.
Convenţia are loc anual şi este locul în care federaţiile membre îşi împărtăşesc reuşitele şi problemele şi se creează un cadru de lucru propice dezvoltării atletismului la cel mai înalt nivel. Este locul în care sunt abordate şi dezbătute subiecte de mare interes pentru comunitatea atletică europeană, subiecte care creionează parcursul atletismului european în anii următori şi schiţează direcţii importante de dezvoltare pentru perioada următoare.

Anul acesta au fost dezbătute noi reguli legate de modul de calificare a atleţilor la marile campionate europene şi mondiale şi standarde comune ale competiţiilor naţionale şi internaţionale, cu accent pe o importanţă mărită a campionatelor naţionale în calificările pentru competiţiile europene şi mondiale.
Prezentările nu s-au oprit însă numai în zona de regulamente, ci au trecut în sfera atragerii publicului către competiţiile de atletism şi mărirea gradului de atractivitate a acestora.

Astfel, lucrările au abordat subiecte legate de atragerea şi implicarea sponsorilor în evenimentele organizate de federaţii, dar şi de modul în care se poate activa comunitatea şi se pot implica fanii în aceste competiţii. Ca studiu de caz a fost folosită strategia de marketing utilizată de comitetul de organizare a Campionatului European de Atletism de la Berlin de anul acesta, un succes de răsunet a atletismului european, atât în plan sportiv, cât şi în plan organizatoric, prin atragerea şi mobilizarea a zeci de mii de persoane, mii de atleţi şi sute de sponsori.

În cadrul dezbaterilor nu au fost uitate nici cluburile sportive, pentru care au fost oferite idei, sugestii şi exemple de dezvoltare. De asemenea, s-a pus accentul pe importanţa digitalizării în dezvoltarea atletismului şi pe cea a educaţiei în acest domeniu, domeniu în care European Athletics a creionat o serie de programe speciale.

În ceea ce priveşte participarea Federaţiei Române de Atletism, emoţiile sunt direct proporţionale cu evenimentul de anvergură pe care aceasta îl propune pentru a fi organizat la Cluj Napoca în vara anului 2023: Campionatului European de Juniori 1 (U20), primul campionat european de pistă organizat de România. Discuţiile în jurul candidaturii României încep astăzi, 26 octombrie.

„Este un moment în care destinele atletismului mondial şi european se schimbă. În care începem să vorbim mai mult despre implicarea comunităţii şi participarea acesteia la marile competiţii de atletism, în care se redefineşte şi se restabileşte unul din rolurile de bază ale atletismului, acela de spectacol pentru tribune. Sperăm să avem veşti bune pentru România şi în anii următori să aducem pe stadioanele din ţară mari competiţii europene. ” Florin Florea – preşedintele Federaţiei Române de Atletism

Tot astăzi, în decursul serii, va avea loc Gala Atletismului European (Golden Tracks), unde vor fi acordate o serie de premii, printre care premiul pentru cel mai bun şi cea mai bună atletă din 2018 şi premiile pentru speranţele atletismului european (premiile Rising Stars).


FRA pe Facebook

Federatia Romana de Atletism

Promote Your Page Too

Stiri

Remember: Iolanda Balaș ar fi împlinit azi 82 de ani!
12 Decembrie 2018

Startul probelor de maraton de la JO Tokyo 2020 va fi dat între orele 5:30 și 6:00 dimineața!
10 Decembrie 2018

România – locul 9 la Campionatul European de Cros de la Tillburg
09 Decembrie 2018

Balcanii şi-au desemnat cei mai buni atleţi
07 Decembrie 2018

Delegația României pleacă azi la Campionatul European de Cros de la Tillburg
07 Decembrie 2018

Campionatele Mondiale de Atletism vor avea loc la Budapesta în 2023!
05 Decembrie 2018

Mugurii performanţei
26 Noiembrie 2018

Pregătiri la Băile Felix pentru CE de cros
21 Noiembrie 2018

Echipa 321sport a donat azi sânge la Centrul de Transfuzie Sanguină București
21 Noiembrie 2018

Federația Română de Atletism și Institutul Sportiv Român au semnat un protocol de colaborare
20 Noiembrie 2018

   citeste mai mult 
 
Comunicate de presa

Comunicat de presa - Anti-doping (13.05.2016)

Comunicat Coordonator Lot Olimpic (04.02.2016)

 
Recomanda aceasta pagina
Numele dumneavoastra
Email dumneavoastra:
Numele destinatarului
Email-ul Destinatarului:
 
Tipareste pagina.
ABAF European Athletics IAAF ANST Comitetul Olimpic Roman MECTS

© 2008 FEDERATIA ROMANA DE ATLETISM