Comunicare interna

Istoric
Statut
Contact
Cluburi de atletism
Calendar competitional 2018
Formulare/Norme Generale/Taxe 2018
Regulament 2018
Caracteristici probe garduri 2018
Standarde de participare 2018
Top 10 2017
Top 10 2016
Rezultate interne
Clasamente
Arhiva

Recorduri Nationale 27.03.2018
Lot National Seniori
Lot National Tineret
LotBursieri Olimpici
Lot Olimpic de Atletism
Lot Olimpic Tineret
J.O.T.
Lot National J1
Lot National J2
Lot National J3
Comisia de femei
Sport pentru viata
100 de ani de excelenta

Cerinte pentru organizare competitii

Plan de Pregatire 2018
Istoria Atletismului
Principii, valori, misiune
Publicatii
Baza de date
Editorial
Comunicate de presa
Stiri
Articole
Parteneri
Elemente corporate
Anti-Doping
Competitii Internationale
Foto Competitii
Foto Sportivi
 Inscriere 
 Link-uri 

 Rezultate 
 Parteneri 
 Competitii 
 viitoare 

În linie dreaptă pentru Europeanul de 24 h de Alergare și Campionatele Internaționale ale României

Preşedintele Federaţiei Române de Atletism, Florin Florea, a declarat, astăzi, într-o conferinţă de presă, că „următoarele 30-40 de zile reprezintă un examen major de organizare” pentru forul naţional, în perspectiva celor două mari competiţii care vor avea loc în ţara noastră - Campionatul European de 24 de Ore Alergare (26-27 mai, la Timişoara) şi Campionatele Internaţionale ale României (2-3 iunie, la Cluj-Napoca).

Găzduită pentru prima oară de România, competiţia de la Timişoara va reuni la startul ultramaratonului 180 de atleţi din 30 de ţări, un record de participare, în pofida unei selecţii foarte riguroase pentru o asemenea probă de rezistenţă, după cum a precizat Diana Amza, preşedinta Comitetului de organizare.
România va fi reprezentată de 6 atleţi (Florin Sebastian Ioniţă, Răzvan Farkas, David Iancu, Bogdan Ofiţeru, Mihai Pantiş şi Claudiu Gorgan) şi 3 atlete (Mara Guler, Floricica Neacşu şi Ana-Maria Roşioară), care au obţinut acest drept în urma unor concursuri prin care şi-au demonstrat competitivitatea la acest nivel.
Au fost confirmate listele de concurs care cuprind reprezentanţi din 30 de ţări: Germania, Bosnia-Herţegovina, Irlanda, Cehia, Grecia, Finlanda, Austria, Norvegia, Ungaria, Suedia, Ucraina, Belarus, Lituania, Marea Britanie, Danemarca, Polonia, Bulgaria, Italia, Franţa, Spania, Olanda, Croaţia, Macedonia, Estonia, Turcia, Slovenia, Belgia, Letonia, Serbia şi, bineînțeles, România.

Înaintea startului Campionatului European de 24 de Ore de Alergare, joi, 24 mai, organizatorii îi aşteaptă pe toţi cei interesaţi la un seminar cu tema „The mindset of High Performers”, unde vor fi prezenţi ca vorbitori ultramaratoniști de top care le vor dezvălui celor prezenţi obiceiurile, mentalitatea și strategiile prin care reușesc să uimească o lume întreagă.

Pe de altă parte, Cluj-Napoca va fi la începutul lunii iunie gazda celei de-a 63-a ediţii a Campionatelor Internaţionale ale României, o ediţie care îşi propune să deschidă drumul Grand Prix-urilor de atletism în România. Acest campionat va fi o repetiţie pentru anul următor, când FRA îşi propune să îşi depună candidatura pentru o competiţie de tip Grand Prix Classic Permit, care impune, pe lângă condiţii organizatorice stricte, un buget total de 100.000 de euro, între care numai premiile vor fi în total de 30.000 euro.

"Anul acesta, dorim să demonstrăm că putem organiza şi susţine un astfel de eveniment şi vom pune la bătaie un fond de premiere apropiat de cel impus de forurile europene", a subliniat Augustin Iancu, secretarul general al FRA.

Premiile vor fi acordate după următorul sistem, de inspiraţie internaţională: astfel, 6 probe Premium (400 m, lungime, triplu salt, la feminin, greutate, suliţă, 100 m, la masculin) vor fi recompensate cu 600 euro locul 1, 400 euro locul 2, 200 euro locul 3; ştafetele au fost prevăzute cu 240 euro pentru locul 1, 200 euro locul 2 şi 160 euro locul 3; celelalte 32 de probe vor avea următoarele premii: locul 1 - 200 euro, locul 2 - 150 euro, locul 3 - 100 euro.

Totodată, vor fi acordate premii de performanţă, stabilite conform Tabelei Internaţionale de Punctaj: 600 euro pentru cea mai bună performanţă a concursului, 400 euro pentru a doua performanţă şi 200 euro pentru al treilea rezultat.

Printre performerii români care şi-au confirmat participarea se numără triplusaltista Andreea Panţuroiu, campioană europeană de tineret, Alina Rotaru, campioană mondială universitară la lungime, Andrei Gag, vicecampion mondial indoor la aruncarea greutăţii în 2017, Bianca Răzor, cea mai bună atletă din Balcani în 2017, practic întregul lot naţional al României. Au fost trimise invitaţii, aşteptându-se confirmarea participării, pentru peste 30 de sportivi străini.

Ca o premieră, pentru a valoriza spectacolul atletic şi a pregăti publicul în vederea unui viitor Grand Prix de atletism, vor exista şi bilete de acces pe stadion, în valoare de 20 de lei pe reuniune şi 30 de lei, abonamentul pentru ambele reuniuni, copiii având reducere de 50%, iar copiii legimitaţi la cluburile de atletism intrând gratuit.


FRA pe Facebook

Federatia Romana de Atletism

Promote Your Page Too

Stiri

Personal Best pentru Ancuţa Bobocel
12 August 2018

Ștafeta feminină de 4x400 m, a șaptea la Europene
11 August 2018

Andreea Panțuroiu la șase centimetri de podium!
10 August 2018

O zi dificilă
09 August 2018

Andreea Panțuroiu în finala de la triplusalt!
08 August 2018

Alin Firifirică, al șaptelea în Europa!
08 August 2018

Firfirică în finală, Belgyan și Parge în semifinale!
07 August 2018

Debut ezitant al tricolorilor la Campionatele Europene
06 August 2018

Delegaţie numeroasă la Campionatele Europene de Atletism de la Berlin
01 August 2018

Alina Rotaru, Season Best la Naționale
28 Iulie 2018

   citeste mai mult 
 
Comunicate de presa

Comunicat de presa - Anti-doping (13.05.2016)

Comunicat Coordonator Lot Olimpic (04.02.2016)

 
Recomanda aceasta pagina
Numele dumneavoastra
Email dumneavoastra:
Numele destinatarului
Email-ul Destinatarului:
 
Tipareste pagina.
ABAF European Athletics IAAF ANST Comitetul Olimpic Roman MECTS

© 2008 FEDERATIA ROMANA DE ATLETISM