Comunicare interna

Statut
Istoric
Contact
Cluburi de atletism
Top 10 2018


Rezultate interne
Clasamente
Arhiva

Recorduri Nationale 22.08.2018
Lot National Seniori
LotBursieri Olimpici
Lot Olimpic Tineret
Lot National J1
Lot National J2
Lot National J3
B.O.P.J. 2019
Lot Olimpic
Lot National Non Stadia
Lot Tineret
Comisia de femei
Sport pentru viata
100 de ani de excelenta

Cerinte pentru organizare competitii

Istoria Atletismului
Principii, valori, misiune
Publicatii
Baza de date
Editorial
Comunicate de presa
Stiri
Articole
Parteneri
Elemente corporate
Anti-Doping
Competitii Internationale
Foto Competitii
Foto Sportivi
 Inscriere 
 Link-uri 
 Rezultate 
 Parteneri 
 Competitii 
 viitoare 

În linie dreaptă pentru Europeanul de 24 h de Alergare și Campionatele Internaționale ale României

Preşedintele Federaţiei Române de Atletism, Florin Florea, a declarat, astăzi, într-o conferinţă de presă, că „următoarele 30-40 de zile reprezintă un examen major de organizare” pentru forul naţional, în perspectiva celor două mari competiţii care vor avea loc în ţara noastră - Campionatul European de 24 de Ore Alergare (26-27 mai, la Timişoara) şi Campionatele Internaţionale ale României (2-3 iunie, la Cluj-Napoca).

Găzduită pentru prima oară de România, competiţia de la Timişoara va reuni la startul ultramaratonului 180 de atleţi din 30 de ţări, un record de participare, în pofida unei selecţii foarte riguroase pentru o asemenea probă de rezistenţă, după cum a precizat Diana Amza, preşedinta Comitetului de organizare.
România va fi reprezentată de 6 atleţi (Florin Sebastian Ioniţă, Răzvan Farkas, David Iancu, Bogdan Ofiţeru, Mihai Pantiş şi Claudiu Gorgan) şi 3 atlete (Mara Guler, Floricica Neacşu şi Ana-Maria Roşioară), care au obţinut acest drept în urma unor concursuri prin care şi-au demonstrat competitivitatea la acest nivel.
Au fost confirmate listele de concurs care cuprind reprezentanţi din 30 de ţări: Germania, Bosnia-Herţegovina, Irlanda, Cehia, Grecia, Finlanda, Austria, Norvegia, Ungaria, Suedia, Ucraina, Belarus, Lituania, Marea Britanie, Danemarca, Polonia, Bulgaria, Italia, Franţa, Spania, Olanda, Croaţia, Macedonia, Estonia, Turcia, Slovenia, Belgia, Letonia, Serbia şi, bineînțeles, România.

Înaintea startului Campionatului European de 24 de Ore de Alergare, joi, 24 mai, organizatorii îi aşteaptă pe toţi cei interesaţi la un seminar cu tema „The mindset of High Performers”, unde vor fi prezenţi ca vorbitori ultramaratoniști de top care le vor dezvălui celor prezenţi obiceiurile, mentalitatea și strategiile prin care reușesc să uimească o lume întreagă.

Pe de altă parte, Cluj-Napoca va fi la începutul lunii iunie gazda celei de-a 63-a ediţii a Campionatelor Internaţionale ale României, o ediţie care îşi propune să deschidă drumul Grand Prix-urilor de atletism în România. Acest campionat va fi o repetiţie pentru anul următor, când FRA îşi propune să îşi depună candidatura pentru o competiţie de tip Grand Prix Classic Permit, care impune, pe lângă condiţii organizatorice stricte, un buget total de 100.000 de euro, între care numai premiile vor fi în total de 30.000 euro.

"Anul acesta, dorim să demonstrăm că putem organiza şi susţine un astfel de eveniment şi vom pune la bătaie un fond de premiere apropiat de cel impus de forurile europene", a subliniat Augustin Iancu, secretarul general al FRA.

Premiile vor fi acordate după următorul sistem, de inspiraţie internaţională: astfel, 6 probe Premium (400 m, lungime, triplu salt, la feminin, greutate, suliţă, 100 m, la masculin) vor fi recompensate cu 600 euro locul 1, 400 euro locul 2, 200 euro locul 3; ştafetele au fost prevăzute cu 240 euro pentru locul 1, 200 euro locul 2 şi 160 euro locul 3; celelalte 32 de probe vor avea următoarele premii: locul 1 - 200 euro, locul 2 - 150 euro, locul 3 - 100 euro.

Totodată, vor fi acordate premii de performanţă, stabilite conform Tabelei Internaţionale de Punctaj: 600 euro pentru cea mai bună performanţă a concursului, 400 euro pentru a doua performanţă şi 200 euro pentru al treilea rezultat.

Printre performerii români care şi-au confirmat participarea se numără triplusaltista Andreea Panţuroiu, campioană europeană de tineret, Alina Rotaru, campioană mondială universitară la lungime, Andrei Gag, vicecampion mondial indoor la aruncarea greutăţii în 2017, Bianca Răzor, cea mai bună atletă din Balcani în 2017, practic întregul lot naţional al României. Au fost trimise invitaţii, aşteptându-se confirmarea participării, pentru peste 30 de sportivi străini.

Ca o premieră, pentru a valoriza spectacolul atletic şi a pregăti publicul în vederea unui viitor Grand Prix de atletism, vor exista şi bilete de acces pe stadion, în valoare de 20 de lei pe reuniune şi 30 de lei, abonamentul pentru ambele reuniuni, copiii având reducere de 50%, iar copiii legimitaţi la cluburile de atletism intrând gratuit.


FRA pe Facebook

Federatia Romana de Atletism

Promote Your Page Too

Stiri

La Mulți Ani, Constantina Diță!
23 Ianuarie 2019

Bacăul găzduiește sâmbătă și duminică ediția 2019 a Campionatului Național Universitar de atletism
23 Ianuarie 2019

Interviu cu Daniel Petre Rezmiveş, primul atlet român calificat la CE de sală de la Glasgow: “Sper la tot ce e mai bun la acest European!”
23 Ianuarie 2019

Debut de sezon în forță!
22 Ianuarie 2019

Câștigătorii Cupei Bistrița la atletism, ediția a 34-a
22 Ianuarie 2019

Federația Română de Atletism și-a premiat laureații anului 2018
17 Ianuarie 2019

A decedat fostul campion național Traian Sudrigian!
04 Ianuarie 2019

Un nou campionat mondial de atletism, în România!
18 Decembrie 2018

Campioana olimipică Doina Melinte împlinește azi 62 de ani!
17 Decembrie 2018

Remember: Iolanda Balaș ar fi împlinit azi 82 de ani!
12 Decembrie 2018

   citeste mai mult 
 
Comunicate de presa

Comunicat de presa - Anti-doping (13.05.2016)

Comunicat Coordonator Lot Olimpic (04.02.2016)

 
Recomanda aceasta pagina
Numele dumneavoastra
Email dumneavoastra:
Numele destinatarului
Email-ul Destinatarului:
 
Tipareste pagina.
ABAF European Athletics IAAF ANST Comitetul Olimpic Roman MECTS

© 2008 FEDERATIA ROMANA DE ATLETISM