Comunicare interna

Statut
Istoric
Contact
Cluburi de atletism
Top 10 2018


Rezultate interne
Clasamente
Arhiva

Recorduri Nationale 22.08.2018
Lot National Seniori
LotBursieri Olimpici
Lot Olimpic Tineret
Lot National J1
Lot National J2
Lot National J3
B.O.P.J. 2019
Lot Olimpic
Lot National Non Stadia
Lot Tineret
Comisia de femei
Sport pentru viata
100 de ani de excelenta

Cerinte pentru organizare competitii

Istoria Atletismului
Principii, valori, misiune
Publicatii
Baza de date
Editorial
Comunicate de presa
Stiri
Articole
Parteneri
Elemente corporate
Anti-Doping
Competitii Internationale
Foto Competitii
Foto Sportivi
 Inscriere 
 Link-uri 
 Rezultate 
 Parteneri 
 Competitii 
 viitoare 

Rezultat de excepție pentru Andreea Panțuroiu! Declarații „la cald”

Superbă lupta Andreei Panțuroiu în finala mondială de la triplusalt. Din nefericire, a pierdut la mustață medalia de bronz, răsturnările clasamentului la ultimele încercări fiind de-a dreptul năucitoare. Fapt este că Andreea a reușit să își egaleze recordul personal de 14,33 m, stabilit anul trecut, din cea de-a patra încercare, cu care, de altfel, urcase pe a doua poziție în acel moment. Numai că a venit săritura spaniolei Ana Peleteiro, în aceeași serie, care a măsurat 14,40m, tot PB, cu care „i-a luat fața” atletei noastre, adjudecându-și în final bronzul. A fost, de altfel, un duel al performanțelor! Campioana mondială în aer liber și indoor, Yulimar Rojas, din Venezuela, a stabilit cea mai bună performanță mondială a sezonului, cu 14,63 m, urcându-se pe prima treaptă a podiumului de premiere din „Arena Birmingham”. La rândul ei, cea care și-a adjudecat argintul, jamaicana Kimberly Williams, a reușit și ea să-și îmbunătățească recordul personal (14,48 m).

Imediat după încheierea competiției, „ne-am conectat” emoțiilor din tabăra noastră, purtând o convorbire telefonică cu antrenoarea Mihaela Nicoară. „Sunt fericită, normal, dar cu un ochi râd și cu altul plâng! Am fost atât de aproape de o medalie! Dar asta este și nu am ce să-i reproșez elevei mele. A concurat excepțional, mai ales că în ultimele luni s-a confruntat cu tot felul de probleme de sănătate și am fost nevoite să facem pauză. Și aici, de când am ajuns la Birmingham, a acuzat în afara durerii de sub genunchi, o mulțime de contracturi musculare. Când pe un mușchi, când pe altul! Cred că și aceste pauze au fost motivul pentru care Andreea nu a mai avut puterea să execute ultimele sărituri la capacitate maximă. Mai mult, am sezația că după ce și-a egalat recordul, s-a relaxat puțin. Ăsta este sportul de mare performanță! Mă uit acum cum plânge în hohote și mi se rupe sufletul, pentru că știu câte sacrificii am făcut împreună. Până la urmă, suntem în progres față de ediția trecută a Mondialelor de sală, când se clasa pe locul cinci”.

„Mă bucur foarte tare pentru că un sportiv al CSM București a reușit o astfel de performanță”, a exclamat, la rândul ei, președinta clubului, nimeni alta decât marea noastră campionă olimpică la atletism, Gabriela Szabo. Care a urmărit, la rându-i, cu inima strânsă, evoluția rezultatelor în fața unui laptop.
„Vă dați seama că eu îmi doresc ca secția noastră de atletism să fie cea mai puternică din țară! Și nu numai, chiar și din Europa! Rezulatul obținut îmi dă speranțe pentru Mondialele în aer liber de la anul, dar și pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo. Rolul nostru, pe de altă parte, este să susținem sportivul și antrenorul”, ne-a mărturisit Gabriela Szabo.

La rândul său, preşedintele Federaţiei Române de Atletism, aflat la Birmingham ne-a mărturisit emoţiile prin care a trecut şi a declarat că „este începutul unei perioade de mare performanţă pentru Andreea Panţuroiu! A participat la un concurs de mare valoare în care toate sportivele de pe primele patru locuri au făcut recorduri personale, iar sportiva de pe locul întâi a stabilit rezultatul mondial al momentului. Andreea a participat în compania celor mai mari săritoare şi a făcut un concurs excelent! Asta ne dă speranţă şi curaj pentru Campionatele Europene de la vară unde vrem să mergem cu o echipă a României motivată şi sudată şi să demonstrăm că putem avea un loc bun în elita europeană a atletismului”


FRA pe Facebook

Federatia Romana de Atletism

Promote Your Page Too

Stiri

La Mulți Ani, Constantina Diță!
23 Ianuarie 2019

Bacăul găzduiește sâmbătă și duminică ediția 2019 a Campionatului Național Universitar de atletism
23 Ianuarie 2019

Interviu cu Daniel Petre Rezmiveş, primul atlet român calificat la CE de sală de la Glasgow: “Sper la tot ce e mai bun la acest European!”
23 Ianuarie 2019

Debut de sezon în forță!
22 Ianuarie 2019

Câștigătorii Cupei Bistrița la atletism, ediția a 34-a
22 Ianuarie 2019

Federația Română de Atletism și-a premiat laureații anului 2018
17 Ianuarie 2019

A decedat fostul campion național Traian Sudrigian!
04 Ianuarie 2019

Un nou campionat mondial de atletism, în România!
18 Decembrie 2018

Campioana olimipică Doina Melinte împlinește azi 62 de ani!
17 Decembrie 2018

Remember: Iolanda Balaș ar fi împlinit azi 82 de ani!
12 Decembrie 2018

   citeste mai mult 
 
Comunicate de presa

Comunicat de presa - Anti-doping (13.05.2016)

Comunicat Coordonator Lot Olimpic (04.02.2016)

 
Recomanda aceasta pagina
Numele dumneavoastra
Email dumneavoastra:
Numele destinatarului
Email-ul Destinatarului:
 
Tipareste pagina.
ABAF European Athletics IAAF ANST Comitetul Olimpic Roman MECTS

© 2008 FEDERATIA ROMANA DE ATLETISM