Comunicare interna

Statut
Istoric
Contact
Cluburi de atletism
Top 10 2018


Rezultate interne
Clasamente
Arhiva

Recorduri Nationale 22.08.2018
Lot National Seniori
LotBursieri Olimpici
Lot Olimpic Tineret
Lot National J1
Lot National J2
Lot National J3
B.O.P.J. 2019
Lot National Non Stadia
Lot Tineret
Lot Olimpic 2019
Ultra-atletism
Regulament 2019
Calendar competitional 2019

Cerinte pentru organizare competitii

Istoria Atletismului
Principii, valori, misiune
Publicatii
Baza de date
Editorial
Comunicate de presa
Stiri
Articole
Parteneri
Elemente corporate
Anti-Doping
Competitii Internationale
Foto Competitii
Foto Sportivi
 Inscriere 
 Link-uri 
 Rezultate 
 Parteneri 


 Competitii 
 viitoare 

Scurtă retrospectivă a anului 2017

„ A fost un an bun, nu extraordinar, dar unul reuşit, chiar peste aşteptări la unele capitole!” – Florin Florea, preşedintele Federaţiei Române de Atletism

Anul competițional 2017 nu a debutat sub cele mai bune auspicii pentru Federația Română de Atletism. Ba din contră s-ar putea afirma, dacă este să luăm în calcul faptul că la Campionatele Europene indoor de la Belgrad, din luna martie, am avut cel mai negru bilanț înregistrat vreodată de seniorii noștri. Adevăratul vânt de primăvară a început să bată de abia prin luna mai, după ce Adunarea Generală a desemnat un nou președinte în persoana profesorului Florin Florea. Iar realitatea la care a trebuit să se plieze din mers a fost una dintre cele mai greu de surmontat.

Infrastructura, marea problemă

Una dintre marile probleme ale atletismului românesc este lipsa infrastructurii necesare realizării marii performanţe. Nu există în acest moment suficiente structuri sportive care să poată organiza o activitate atletică de masă coerentă la nivelul copiilor şi nici infrastructură solidă care să poată susţine o activitate atletică de performanţă (în termeni de pregătire adecvată şi un număr mare de competiţii de înaltă performanţă).

Conducerea Federaţiei Române de Atletism cunoaşte în profunzime aceste probleme şi pregăteşte o serie de acţiuni în anul 2018 care să permită atragerea unui număr cât mai mare de copii către atletism şi care să permită creşterea nivelului competiţional intern. Amintim numai întemeierea de asociaţii sportive şcolare de atletism, dar şi colaborarea cu autorităţile locale şi cu Ministerul Tineretului şi Sportului pentru modernizarea structurilor existente (stadioane şi săli cu pistă de atletism), dar şi pentru înfiinţarea altora noi.

Medalii la juniori și tineret

Şi totuşi, cu toate aceste condiţii precare, prin dedicarea cluburilor şi antrenorilor şi cu sprijinul federaţiei, se lucrează continuu la temelia unor performanțe remarcabile în viitor. Este și motivul pentru care cele mai importante rezultate din acest an au fost obținute la marile confruntări internaționale ale juniorilor și tineretului.

Federaţia Română de Atletism se mândreşte cu medaliile obţinute de tinerii atleţi la Campionatele Mondiale şi Europene de juniori şi tineret. Medaliile au fost obţinute la Europenele de tineret (U23) prin aurul Andreei Panţuroiu la triplusalt şi argintul lui Alin Firfirică a aruncarea discului, urmate de cele trei medalii, una aur şi două de argint, de la Europenele de Juniori 1 din Italia, Grosseto, obţinute de Dorin Rusu şi Andreea Mikloş şi de cea de bronz de la Mondialele de Juniori 2 obţinută de Samuel Bucşă, la săritura în lungime.

Preşedintele Federaţiei Române de Atletism remarcă la final de an că a existat un minus la Mondialele de seniori de la Londra, însă a subliniat că există perspective bune pentru Doha 2019. Federaţia a apreciat eforturile celor doi sportivi care au intrat în finale, Alina Rotaru și Andrei Gag şi le va oferi tot sprijinul pentru ca în anul care vine să aducă medalii importante pentru România.

Evoluție remarcabilă la Universiadă

Federaţia Română de Atletism subliniază şi rezultatele sportivilor la Universiadă, acolo unde atletismul a obţinut cele mai multe medalii din delegaţia României. Din cele 11 medalii câştigate de România, șase au fost ale atletismului, iar delegaţia României a fost aproape de recordul său șapte medalii la o ediţie a Universiadei.

Din numeroasa delegaţie a României, numai trei discipline au urcat pe podium: tenis de masă, gimnastică şi atletism.

Alergarea montană, star în peisajul autohton

O disciplină din ce în ce mai îndrăgită, alergarea montană, a început să strângă un număr din ce în ce mai mare de atleţi în ultimul timp, iar rezultatele nu au întârziat să apară. Anul acesta România a obţinut două medalii de bronz la Campionatul Mondial de Alergare Montană pe Distanţe Lungi, prin echipa feminină de senioare şi o medalie individuală la feminin prin Denisa Dragomir şi, în plus, la Campionatul Mondial de Alergare Montană echipele de juniori au luat aurul (feminin) şi argintul (masculin).

La sfârşit de an, o medalie europeană!

România a încheiat pe podium anul competițional, echipa senioarelor adjudecându-și medalia de argint, după cea a Marii Britanii, la Campionatul European de cros, Roxana Bârcă ratând la mustață un trofeu, trecând a 4-a linia de sosire.

Vom organiza un Campionat European

De remarcat faptul că Federaţia Română de Atletism a obţinut anul acesta organizarea în 2018 a Campionatului European de Ultra atletism. "În 2018 vom organiza în premieră un Campionat European în România. Ceea ce pentru noi e o mare mândrie, dar şi o ocazie de acumula experienţă pentru organizarea unei competiţii de înalt nivel. La ultra atletism sunt patru probe, alergare de 24 de ore, 50 de kilometri, 100 de kilometri şi ultramaratonul. Noi vom organiza Campionatul European de alergare de 24 de ore (n.r. - 26-27 mai 2018, la Timişoara)", a menţionat preşedintele FRA, Florin Florea.

Planuri pentru 2018

„Anul viitor sunt două competiţii majore, Campionatele Mondiale de la Birmingham şi Campionatele Europene de la Berlin. Sperăm ca la Berlin să avem patru finalişti şi să luăm una sau două medalii. La Birmingham va fi un pic mai greu, pentru că sunt probe puţine, sunt invitaţii... dar sperăm şi acolo, pentru că în 2015 am luat 2 medalii de argint. Aşa că nu se ştie ce se poate întâmpla. Apoi, proiectul nostru pentru 2018 este să facem atletism ca să ne ştie lumea în străinătate. Să ne promovăm şi să stăm la masă cu cei care fac marea performanţă. Asta e prioritatea numărul unu a federaţiei noastre", a conchis preşedintele FRA.FRA pe Facebook

Federatia Romana de Atletism

Promote Your Page Too

Stiri

Start al Naționalelor Masters
14 Februarie 2019

Claudia Bobocea, PB și calificare și la 1.500 m!
14 Februarie 2019

Bianca Răzor, PB și calificare la Europeanul de la Glasgow!
13 Februarie 2019

Ediția 24-a a Balcaniadei de seniori
12 Februarie 2019

FR Atletism, partener la Marele Premiu al Orașului Slănic
12 Februarie 2019

CSM București și CSM Onești - locul 1 în clasamentul pe medalii la CN de atletism în sală, seniori și tineret
11 Februarie 2019

România, 5 medalii de argint la Balcaniada de juniori 1!
11 Februarie 2019

Claudia Bobocea, un nou PB la 3.000 m și calificare la Europenele de la Glasgow!
10 Februarie 2019

Start al Balcaniadei de juniori
09 Februarie 2019

Daniela Stanciu s-a calificat la Mondialele în aer liber
08 Februarie 2019

   citeste mai mult 
 
Comunicate de presa

Comunicat de presa - Anti-doping (13.05.2016)

Comunicat Coordonator Lot Olimpic (04.02.2016)

 
Recomanda aceasta pagina
Numele dumneavoastra
Email dumneavoastra:
Numele destinatarului
Email-ul Destinatarului:
 
Tipareste pagina.
ABAF European Athletics IAAF ANST Comitetul Olimpic Roman MECTS

© 2008 FEDERATIA ROMANA DE ATLETISM